Wanneer je kijkt naar de voedingswaarde op het etiket van sojamelk, dan staat er dat er dezelfde hoeveelheid calcium in zit als in koemelk.

Maar wordt het ook opgenomen?

Calciumopname bij osteopene (betekenis: een lage botmineraaldichtheid) postmenopauzale vrouwen. “Een acute vergelijkende studie van verrijkte sojamelk met koemelk.” Vrij vanzelfsprekend. Wat denk je dat ze hebben gevonden? Welke werkt beter? Sojamelk? Kalfjesmelk? Of zijn ze gelijk? En het antwoord is.. Gelijk.

Er is, echter, een kanttekening. Wanneer het gaat om soja, dan moet je dingen opschudden. Een voorgaande studie ontdekte dat een deel van de calcium in sojamelk naar de bodem zinkt, dus je krijgt eigenlijk alleen de hoeveelheid die op het etiket staat binnen wanneer je eerst goed schudt voor het inschenken. Dus wanneer er op het pak staat dat je moet schudden, dan moet je dat niet alleen doen omdat het op het pak staat, of omdat ik het zeg, je zou het moeten doen omdat de wetenschap het zegt.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.