Vanuit een zeer groot internationaal wetenschapsconferentie over chocola is er dit jaar eindelijk een rapport uitgebracht die aantoont waarom wij mensen zo verlangen naar chocola.

Hun wetenschappelijke technische bevinding?

“We concluderen dat we zo van chocola houden
omdat het zo lekker smaakt.”

Medisch gezien is afgelopen jaar een gerandomiseerde, gecontroleerde, cross-over studie gedaan vanuit Yale naar acute pure chocola inname. Mensen werden er nog voor betaald ook! Een bevinding van de onderzoekers is dat de suiker in chocolade niet goed voor je is. Het vet in chocolade (de cacaoboter) is ook niet goed voor je. Maar het restproduct van cacaobonen, die verkocht wordt als cacaopoeder, is wel goed. Dit leidde ertoe dat het tijdschrift van de Amerikaanse Hartvereniging dit jaar concludeerde dat cacao aanbevolen kan worden.

Maar welke is gezonder? Cacao of bewerkte cacao?

Sommige van jullie moeten wellicht terug naar de basis gaan.. Er is cacao en er is bewerkte cacao en wanneer je voedsel bewerkt gaan er voedingsstoffen verloren.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.