De fytonutriënten in soja die verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het risico op kanker worden isoflavonen genoemd, een soort flavonoïde. Er zitten ook flavonoïden in chocola. Maar waar zitten ze het meest in? Volgens een nieuwe studie die dit jaar is uitgebracht, in termen van het fytonutriëntengehalte,

Wat is de gezondste chocolade shot?

Pure ongezoete chocola? Chocolade siroop? Cacaopoeder? Pure chocola? Melkchocola? Of halfzoete chocolade chips? Welke is de beste? Cacao poeder is absoluut de beste manier om je chocolade fix binnen te krijgen. Weet je nog hoe pure chocola voor 70% uit vaste cacaobestandsdelen bestaat? Nou cacaopoeder bestaat voor meer dan 90% uit vaste cacaobestandsdelen. Dat is eigenlijk alles wat het is! Op nummer twee komt ongezoete pure chocola. Maar wat staat er op nummer 3? De halfzoete chocolade chips staat op nummer 3 en de pure chocola op nummer 4. Enig idee welke er op de laatste plaats komen? Ze zijn eigenlijk allebei waardeloos, maar de hint is de “authentieke chocolade smaak”.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.