Het veranderen van de ontbijt smoothie, die ik eerder heb beschreven, in een chocolade smoothie door cacaopoeder toe te voegen zorgt dat het nog gezonder wordt.

Hier is mijn recept van het jaar:

Nederlandse bewerkte cacao (uiteraard Fair-Trade), dadelsuiker, bevroren kersen en ongezoete/DHA verrijkte sojamelk. Nu is het zo dat dadelsuiker geen suiker is. Het is geheel voedsel, gehele dadels, alleen dan vermalen. Dat en ongezoete melasse zijn de enige twee gezonde zoetstoffen. Dus: cacao, dadelsuiker, bevroren bessen en plantaardige melk. En je kan eventueel gebroken lijnzaad toevoegen voor een vitamine boost en om het dikker te maken. Voeg dat in een blender en we hebben een chocolade milkshake die zowaar gezond voor ons is. Letterlijk gezondheidsbevorderend. Oftewel hoe meer chocolade milkshakes je drinkt, hoe gezonder je wordt. Laat de bessen weg en je kan het verhitten voor een gezonde warme chocolademelk. Of je kan de sojamelk vervangen met zijden-tofu voor een chocolade pudding.

Hoe meer chocoladepudding je eet, hoe gezonder je wordt.

Kinderen zijn er dol op.

Het is een goed jaar geweest voor de voedingswetenschap.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.