Ik denk dat de aanleiding voor veel kinderen die later dokter willen worden te maken heeft met een grootouder die ziek wordt, of zelfs komt te overlijden. Maar voor mij was het mijn oma die beter werd. In de jaren zeventig ging ze naar het Pritikin centrum. Eén van de eerdere pioniers op het gebied van de geneeskunde gericht op levensstijl. Ze ging er in een rolstoel heen en ze kwam er lopend uit. Ik zal nooit vergeten dat een gezond dieet vele van de chronische ziekten kan voorkomen, succesvol kan behandelen en in veel gevallen zelfs kan terugdraaien. Chronische ziekten waar mensen vandaag de dag aan overlijden.

De voedsel- en drankindustrie spendeert miljarden dollars per jaar en draagt daarmee bij aan de publieke verwarring betreffende geaccepteerde basisprincipes over voeding. Dokter Dean Ornish heeft bewezen dat je niet alleen hart- en vaatziekten kan vertragen, doodsoorzaak nummer één, dus niet alleen kan tegenhouden, maar daadwerkelijk hart- en vaatzieken kan terugdraaien en dichtgeslibde aderen weer kan openen. Dit zonder medicijnen te gebruiken en zonder te opereren. Het lijkt wel het wonder van de moderne geneeskunde. En toch weet bijna niemand ervan.

Het doel is om deze potentiële levensreddende informatie zoveel mogelijk te verspreiden. En daar is NutrionFacts.org uit voortgekomen. Er worden jaarlijks 6 à 7 duizend artikelen over voedsel gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. En wat we nodig hebben is iemand die ze doorspit, en de meest baanbrekende, interessante en praktische bevindingen eruit kiest. Deze vertaald naar een gebruiksvriendelijke format, en het onder de mensen brengt.

Mensen moeten dit weten

Dieet en veranderingen in leefstijl kunnen doodsoorzaak nummer één terugdraaien. Dit gebrek aan bewustzijn leidt tot miljoenen onnodige sterfgevallen. Er zijn geaccepteerde basisprincipes over voeding die decennia niet veranderd zijn. Maar toch zijn mensen tot op heden zich niet van bewust van de kracht van voeding voor het verbeteren van hun leven.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.