Er is helaas slecht nieuws voor diegenen die gezond proberen te eten.

Studies naar voedselopname laten zien dat veganisten gemiddeld van drie voedingsstoffen te weinig binnen krijgen: Dit zijn: calcium, jodium en vitamine B12. Maar volgens dezelfde criteria komen omnivoren zeven voedingsstoffen tekort: Dit zijn calcium, jodium en vijf anderen. Hoe dan ook, deze baanbrekende studie liet zien dat veganisten die niet voldoende calcium binnenkrijgen een verhoogde kans hebben op botbreuken. Degenen die genoeg binnenkrijgen, 600 milligram per dag, waren in orde.

Maar het is niet voldoende om intellectueel te begrijpen dat de voedingsstoffen op plantaardige basis het beste zijn. We moeten het demonstreren. De calcium in kool en broccoli wordt twee keer zo goed opgenomen als de calcium uit melk, maar we brengen ons opnameniveau naar nul wanneer we onze groente in de koelkast laten rotten, of ze zelfs niet eens kopen. Het zou fijn zijn als we op de één of andere manier de voedingsstoffen uit fruit en groente konden opnemen door er alleen naar te kijken, maar nee, we zullen ze daadwerkelijk moeten eten.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.