De zuivel raad ontkent dat er een verband is tussen melk en toename van slijm productie, en ze geven de schuld aan de Joden. De originele mythe, zoals zij stellen, stamt af van een Joodse arts uit de 12e eeuw. Niet zomaar een Joodse arts uit de 12e eeuw, maar niet minder dan Moses Maimonides hemzelf.

Wat hebben we de afgelopen 800 jaar geleerd?

De laatste recensie over dit onderwerp was vorig jaar gepubliceerd. “Zorgt melk voor een toename in slijm productie?” Is het een feit of fictie? Het blijkt een feit te zijn. Het melkeiwit caseïne breekt in de maag af om op die manier een stof te produceren die casomorfine wordt genoemd. die, zoals de naam suggereert, opioïde effecten heeft, wat logisch is als je kijkt vanuit een evolutionair standpunt, gezien het overleven van een soort afhankelijk kan zijn van een dichte maternale band tussen zuigeling en moeder. Het idee is dat de opioïde receptoren in de slijmklieren in de luchtwegen mogelijk reageren op de casomorfine in melk, wat mogelijk de productie en afscheiding van slijm in deze klieren in de luchtwegen stimuleert. Dit kan mogelijk een verklaring bieden waarom een subgroep van de populatie, die een toename hebben van slijmproductie in de luchtwegen, ondervinden dat veel van hun symptomen, inclusief astma, verbeteren op een melk eliminatiedieet.” Misschien had Maimonides gelijk.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.