De Nationale Zuivel Raad ontkent dat melkconsumptie acne veroorzaakt, daarbij verwijzend naar de Amerikaanse Academie voor Dermatologie.

Harvard Nurses Study

Laten we eens een kijkje nemen in het officiële tijdschrift van de Amerikaanse Academie voor Dermatologie. Niet minder dan de Harvard “Nurses Study”. Een studie die nota bene door de Nationale Zuivel Raad zelf wordt ondersteund. “Melk inname op de middelbare school en tieneracne.” Ze hebben 47,000 vrouwen onderzocht — Wat hebben ze ontdekt? “We vonden een positieve associatie met acne voor de inname van totale melk en magere melk. Onze hypothese is dat de associatie met melk misschien komt door de aanwezigheid van hormonen en bioactieve moleculen in de melk.”

Verband versus causaliteit

Ja maar er is een verschil tussen een verband en causaliteit. Uit het bijbehorende redactionele artikel in het tijdschrift van de Amerikaanse Academie voor Dermatologie: De wetenschappelijke artikelen vanuit de Harvard School van Volksgezondheid tonen een verband aan tussen melkconsumptie en acne.

Maar hoe kan melk acne veroorzaken?

Doordat het drinken van melk en het consumeren van zuivelproducten van zwangere koeien ons blootstelt aan de hormonen die worden geproduceerd door de zwangerschap van de koe, hormonen waarvoor niet we ontworpen zijn om tijdens onze tiener- en volwassen jaren te consumeren. Het is geen geheim dat tieneracne nauw samenhangt met hormonale activiteit. Dus wat gebeurt er als exogene hormonen worden toegevoegd aan de normale endogene belasting? En wat is precies de herkomst van deze hormonen? Bedenk dat, in de natuur, de melk wordt geconsumeerd van een moeder, hetzij van een mens of een rund, tot het afspenen plaatsvindt. Normaal gesproken stopt de moeder met het geven van melk voordat de volgende zwangerschap plaatsvindt. zodat het consumeren van melk van een moeder die zwanger is van haar volgende nakomeling niet iets is dat vaak voorkomt. We hebben allemaal wel natuurfilms gezien over dieren die hun nakomelingen wegjagen om op die manier het afspenen op tijd in gang te zetten. Daarnaast is het in de natuur zo dat nakomelingen alleen de melk consumeren van hun eigen soort, maar beiden van deze natuurlijke regels zijn door mensen geschonden. Objectief gezien is de menselijke consumptie van grote hoeveelheden melk van een andere diersoort, vooral wanneer de melk hoofdzakelijk afkomstig is van zwangere koeien tijdens de menselijke normale afgespeende jaren, in wezen onnatuurlijk.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.