Magere melk versus halfvolle en volle melk

‘De Harvard ‘Nurses Study’, gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift van de Amerikaanse Academie voor Dermatologie, voor een deel gefinancierd door niemand minder dan de Nationale Zuivel Raad zelf, stelt vast dat het verband tussen melkconsumptie tijdens de adolescentie en ernstige, door een arts gediagnosticeerde, tieneracne zelfs sterker is voor magere melk dan voor andere vormen van melk. Dit komt mogelijk doordat er zoveel meer oestrogenen in magere melk zitten. Onderzoekers vonden 15 steroïde geslachtshormonen in commerciële melk en de hoogste niveaus werden gevonden in magere melk, in vergelijking met halve en volle melk.

Melkconsumptie bij vrouwen en acne

Echter is er binnen dit onderzoek onder meer aan vrouwen gevraagd wat ze jaren geleden op de middelbare school aten. Ik bedoel, wie kan zich dat nou nog herinneren? Dus het daaropvolgende jaar hebben Harvard onderzoekers direct onderzoek gedaan naar melk consumptie en acne in adolescente meisjes, 6000 meisjes, tussen de 9 en 15 jaar, werden voor een paar jaar gevolgd en ze vonden telkens hetzelfde: “Een positief verband tussen melkconsumptie en acne.”

Melkconsumptie bij tienerjongens en acne

Misschien zijn het gewoon de meisjes? Dus vervolgens hebben ze onderzoek gedaan naar melkconsumptie en acne bij tienerjongens. En hier gaan we weer. Een positief verband tussen magere melk consumptie en acne. En het lijkt niet een probleem te zijn met de rundergroeihormoon injecties of de toegevoegde steroïde. Dit is gewoon iets dat van nature in melk voorkomt. “Het zou niemand moeten verbazen dat melk zulke zware complementen aan groeibevorderende hormonen bevat. Melk is, tenslotte, specifiek ontworpen om dingen te laten groeien.”

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.