Misselijkheid en braken komen vaak voor tijdens de zwangerschap, bij 70-85% van de vrouwen wereldwijd, maar niet in alle landen. Populaties die meer plantaardig eten ervaren weinig of geen misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld, op nationaal niveau, zijn de laagste gerapporteerde cijfers in de wereld te vinden in India, met slechts 35%. Soms zijn de symptomen zo ernstig dat het levensbedreigend kan worden, een aandoening die bekend staat als hyperemesis gravidarum. Elk jaar worden meer dan 50.000 zwangere vrouwen opgenomen in het ziekenhuis.

Misselijkheid voorkomen tijdens de zwangerschap

Wat kunnen we doen naast het verminderen van onze inname van verzadigd vet? Bijvoorbeeld, een vijf keer minder risico lopen door de dagelijkse cheeseburger over te slaan? De best beschikbare gegevens opperen dat gember een veilige en effectieve behandeling biedt. De aanbevolen dosis is een gram gemberpoeder per dag. Dat is ongeveer een halve theelepel, wat overeenkomt met een volle theelepel geraspte verse gember, of vier kopjes gemberthee. De maximale aanbevolen dagelijkse dosis is echter vier gram, dus niet meer dan twee theelepels gemberpoeder per dag.

Cannabis werd beoordeeld als zeer effectief en efficiënt door negen van de tien zwangere vrouwen die het tegen ochtendmisselijkheid gebruiken. Maar het gebruik van cannabis tijdens de zwangerschap kan worden beschouwd als potentieel schadelijk voor de foetus. Dit is niet de marihuana van je moeder. marihuana vandaag is zes tot zeven maal krachtiger dan in de jaren 70 en kunnen problemen veroorzaken voor de foetus en later voor het ongeboren kind.

De basisregel is dat zwangere en borstvoeding gevende cannabisgebruikers moeten worden geadviseerd tot afname of waar mogelijk afraden van cannabisgebruik. Wat betekent ‘waar mogelijk’? Onder welke omstandigheden is het niet mogelijk? Mensen realiseren zich niet hoe slecht het kan worden. Zo omschreef een vrouw het. (Je braakt maagzuur, vervolgens groene maagsap en uiteindelijk spuw je bloed.)

Hyperemesis gravidarum kan leiden tot zulke gewelddadige braakneigingen dat je slokdarm scheurt, bloedt in je ogen komt en je zelfs blind of comateus kan worden. In deze omstandigheden kan cannabis een redder in nood zijn voor zowel de moeder en de baby, waarbij vrouwen soms begrijpelijkerwijs kiezen om anders gewilde zwangerschappen te beëindigen.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!