Gember en misselijkheid

Gember is het meest bekend voor zijn rol bij het voorkomen en verlichten van misselijkheid en braken. Met de vele huidige studies zijn er nu reviews van reviews. Slecht een halve theelepel gemberpoeder is geassocieerd met een 5-voudige kans op verbetering in misselijkheid en braken in het begin van de zwangerschap, En niet ais het goed tegen ochtendmisselijkheid, maar ook voor reisziekte, en postoperatieve misselijkheid en braken na operatie, en het voorkomen van antiretroviraal-geïnduceerde misselijkheid en braken tijdens HIV-behandeling. En als een wondermiddel tegen chemotherapie-geïnduceerd braken.

In deze gerandomiseerde dubbelblinde placebo-gecontroleerde klinische studie van gember voor borstkanker chemo, werd chemo-geïnduceerd braken verminderd in alle fasen. Er zijn namelijk 3 fasen:

  • De acute fase, dus binnen 24 uur na de chemo.

  • Braken was ook minder 2 tot 3 dagen na de chemo.

  • Maar ook minder anticiperend braken, dat optreedt voor de chemotherapie sessies.

Na een paar keer weet het lichaam wat er komt en begint over te geven, zelfs bij de gedachte dat het nadert. Deze anticiperende misselijkheid is iets waar medicatie geen vat op lijkt te hebben, zelfs de speciale nieuwe anti-misselijkheid drugs die 10.000 keer meer kosten dan gember. Gember kost ongeveer 2 cent per dosis en werkt in sommige opzichten zelfs beter.

Gember en menstruatiepijn

Ik heb ook gesproken over gember en pijn. Een achtste van een theelepel gemberpoeder -één cent- bleek net zo goed te werken als de migraine drug Imitrex zonder de bijwerkingen. En nu we het over pijn hebben, gember zou ook effectief kunnen zijn zoals ibuprofen voor het verlichten van menstruatiepijn. Pijnlijke maandstonden zijn zo vaak voorkomend en kunnen soms ernstig lijden veroorzaken, maar worden toch zo goed als genegeerd door onderzoekers van pijnbestrijding en artsen.

Maar er werden vier gerandomiseerde, gecontroleerde studies gepubliceerd inzake gember voor menstruatiepijn, en ze vertoonden alle vier significant voordeel bij het innemen tijdens de eerste paar dagen van je menstruatie. Effectieve doseringen variëren van ongeveer een 1/3 theelepel per dag tot een volle theelepel per dag, maar aangezien ze allemaal even goed lijken te werken kan je net zo goed beginnen met de dosis van een cent per dag.

Lichtere maandstonden

En als bijkomend effect, bijkomend voordeel, kan gember een zware flow drastisch verminderen, wat eigenlijk één van de meest voorkomende gynaecologische problemen is voor jonge vrouwen. We weten dat er pro-inflammatoire voedingsmiddelen zijn die kunnen bijdragen tot zwaar menstrueel bloeden. Dus hoe zit met het proberen van een anti-inflammatoir voedingsmiddel, zoals gember? Zwaar menstrueel bloeden wordt gedefinieerd als meer dan een derde van een kopje of 80 milliliter. Alle proefpersonen begonnen met veel meer dan dat, maar slechts een 1/8 theelepel gemberpoeder driemaal daags vóór de aanvang van de menstruatie, maakte hun flow de helft minder zwaar en het leek beter te werken naarmate de maanden vorderden. Het verschaffen van een zeer effectief, goedkoop, gemakkelijker in gebruik, veiligere behandeling voor menstrueel bloedverlies en pijn.

Gember en prikkelbare darm syndroom

Dus het werkt voor migraine en menstruatiepijn, maar gewoon omdat het effectief is voor vele soorten pijn, betekent niet dat het per se doeltreffend is voor alle pijn. Bijvoorbeeld, hoe zit het darmkrampen? Is gember effectief bij de behandeling van prikkelbare darm syndroom? En het antwoord is, “JA”, laten dalen van de ernst van PDS met meer dan 25%, maar dat deed de placebo ook. Dus het echte antwoord is “NEE”. Gember is niet effectief bij de behandeling van prikkelbare darm syndroom,

Toch is gember één van de meest gebruikte kruidengeneesmiddelen voor prikkelbare darm syndroom. Domme mensen, weten ze niet dat het niet beter werkt dan een suiker pil? Of, vanuit een ander perspectief: Slimme mensen, iets gebruiken dat hulp biedt 53% van de tijd en dat zonder de bijwerkingen van een deel van de drugs, punt, waarmee artsen mogelijks één persoon schaden op drie die ze helpen.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!