Ongeveer 1 op 3 van de meest voorkomende kankersoorten kunnen voorkomen worden door een gezond plantaardig dieet, fysieke activiteit en een gezond gewicht. Eén van de manieren waarop planten kunnen helpen, is door de toevoerleidingen naar tumoren af te snijden. Een tumor kan niet groeien zonder bloedtoevoer. Men gelooft dat tumoren niet groter kunnen worden, dan het punt van een balpen, zonder een goede bloedtoevoer. Dit betekent dat angiogenesis, het creëren van nieuwe bloedvaten, van levensbelang is voor de groei van tumoren.

Ontwikkeling van tumoren

Wij hebben allemaal op dit moment kankercellen in ons lichaam. Bij bijna iedereen wordt op 70-jarige leeftijd microscopisch kleine tumoren gevonden in de schildklier. De meeste tumoren veroorzaken nooit problemen, worden nooit klinisch relevant. ‘Kanker zonder ziekte’ kan een normale verschijnsel zijn bij het ouder worden.

Kankercellen komen algemeen voor in het lichaam, maar tumoren kunnen niet groter worden dan een stipje, niet meer dan 10 miljoen kankercellen, voordat ze een bloedtoevoer nodig hebben.Dus laten tumoren op duivelse wijze stoffen los in het lichaam, die ervoor zorgen dat nieuwe bloedvaten in de tumor groeien. De belangrijkste van deze stoffen is VEGF: Vasculair Endotheel Groeihormoon Maar we kunnen VEGF onderdrukken met groenten. Veel van de fytonutriënten die zitten in thee en fruit en kruiden en bessen en broccoli en bonen kunnen de stimulatie van nieuwe bloedvaten door kanker blokkeren. Ze zijn ideaal voor preventief gebruik op de lange termijn tegen borstkanker door hun betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid en betaalbaarheid.

Kankergroei onderdrukken met voeding

Diëtaire middelen die worden gebruikt om angiogenenis te onderdrukken kunnen een belangrijke stap zijn in het voorkomen en behandelen van borstkanker. In feite alle kankersoorten. De review concludeert dat we nu overtuigend bewijs hebben dat fytonutriënten de unieke eigenschap bezitten om angiogenesis te beïnvloeden, wat bevorderlijk is voor de preventie en behandeling van borstkanker. De meeste studies hiernaar zijn echter alleen in een petri-schaal gedaan. Als je cellen van bloedvaten stimuleert, beginnen ze buisvormige structuren te vormen. Nieuwe bloedvaten om de tumor te voeden. Maar als je flavonen uit planten, die in het hele planten rijk worden gevonden, zoals in citrusvruchten, selderij en paprika’s toevoegt, dan zie je dat ze de vorming van bloedvaten blokkeren. Dit is het effect van Fisetine, een stof die wordt gevonden in aardbeien en andere groenten en fruit. Het zorgt ervoor dat de nieuw gevormde bloedvaten verschrompelen.

Hoe komen onderzoekers aan menselijke bloedvaten? Uit de bloedvaten van navelstrengen. Ze halen ze uit weggegooid navelstrengen. Of meer controversieel, uit de ogen van geaborteerde foetussen. Met VEGF kun je de vorming van bloedvaten in tumoren stimuleren. En het weer teniet doen door componenten van planten, in dit geval van paarse rijst. De dagelijkse consumptie van voedsel die voldoende flavonoïden bevatten, kunnen de uitzaaiing van kanker voorkomen en de prognose van de ziekte verbeteren.

Gezien de invloed van planten op angiogenesis, zou een onbewerkt veganistisch dieet een middel kunnen zijn om kanker aan te pakken.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!