Hoe zit het met kokosmelk?

Kokosmelk is rijk aan vetzuren? Is het hoe dan ook schadelijk? Ongevaarlijk? Of behulpzaam? Sommige kunnen zich misschien nog de onderzoeken uit 2007 herinneren waaruit bleek dat de Egg McMuffin schadelijk is voor onze slagaderen. Olijfolie deed niet zoveel, en walnoten lieten onmiddellijke voordelen zien. Dit experiment is herhaald, maar dit keer met kokosmelk. En de slagaderlijke reactie op kokosmelk was.. net zo slecht als bij McDonalds.

Maar hoe zit het met geheel voedsel?

Volwaardige voeding zoals kokosvlokken, wat niet meer is dan gedroogde kokosnoot. Onderzoek naar ontvette kokosvlokken laten een cholesterolverlagend effect zien. Dat is geen verrassing, gezien al het geheel plantaardige voedsel vezels bevatten en vezels verlagen ons cholesterol. Maar dit ging over ontvette kokosvlokken, en dat is niet commercieel verkrijgbaar. Hoe zit het met kokosvlokken die je in de winkel kan kopen? Het vette gedeelte, de kokosolie, is slecht. Maar het niet vette gedeelte van kokosnoot is goed. Als je ze samenvoegt, zorgt de vet er dan voor dat het ongezond wordt? Heft het elkaar op? Of nemen vezels de overhand wat zowel vlokken als gehele kokosnoten gezond maakt. Ik geef je een hint, de hamster vindt kokosnoot vlokken super lekker! En het antwoord is… Niet schadelijk, gebaseerd op onderzoeken naar kokosnoot etende Maleisiërs.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!