Medicijnen voor symptomen van autisme

Momenteel heeft ongeveer 1 op de 68 kinderen autisme in de VS. Maar we hebben niet eens medicijnen om de hoofdsymptomen te behandelen, laat staan de aandoening als geheel. We kunnen wel een aantal symptomen behandelen, maar niet de belangrijkste symptomen van de aandoening.

Natuurlijk, als je agressief bent, kan je antipsychotica krijgen, stimulerende middelen zoals Ritalin voor ADHD, of we kunnen je bewusteloos maken om je beter te laten slapen, maar voor verbeteringen op sociaal- en communicatief vlak, de belangrijkste kenmerken en symptomen van autisme, is er weinig te bieden. En de aandoening lijkt steeds meer voor te komen.

Wat kunnen we eraan doen?

Nou, decennia geleden, werd een aanwijzing gepubliceerd die een lichtpuntje biedt: wanneer autistische kinderen koorts krijgen, tonen zij altijd aanzienlijk ‘normaler’ gedrag, waaronder een groter communicatievermogen of -verlangen. Ze kunnen minder teruggetrokken worden, alerter, spraakzamer, meer communicatief. Alle ziekenhuismedewerkers die met de autistische kinderen werken, merkte de genoemde gedragsverbeteringen op, maar zodra de koorts voorbij was, gingen ze terug naar hun gewoonlijke gedrag.

Dus, denk je, wow, als we erachter kunnen komen wat er aan de hand is, dan kunnen we misschien een soort behandeling ontwikkelen. Ja, maar wacht even. Laten we een stap terug nemen en stilstaan bij wat dit zou kunnen betekenen.

Wat dit zo baanbrekend maakt, wereldschokkend, is dat dit de hele veronderstelling betwist dat autisme een soort vaste onherstelbare hersenaandoening is, waar de hersenen gewoon onherroepelijk beschadigd zijn op één of andere manier, zonder hoop op herstel. Maar de koortsverschijnselen suggereren van niet, het is misschien een meer dynamische hersenaandoening, waarbij de normale gezonde hersenbindingen ergens aanwezig zijn, maar actief worden onderdrukt, en de koorts heft die onderdrukking op, op één of andere manier. De koorts verhelpt het actieve proces, wat suggereert dat als we erachter kunnen komen wat er gebeurt, we technisch gezien het niet voor dagen, maar voor eeuwig kunnen verhelpen.

Dus, je zou denken dat dit iedere onderzoeker van autisme bezighoudt, maar raar genoeg is er nauwelijks vermelding van dit hoge koorts/verbeterd gedrag verschijnsel in alle medische literatuur over autisme, hoewel bijna iedereen die bekwaam is over de aandoening – zowel ouders als professionals, – wie er dagelijks mee bezig is – er duidelijk vanaf weet. In feite, de eerste – en enige – Nobelprijs in geneeskunde die ooit is gegeven aan een psychiater voor hersenstoornissen was de zogenaamde vader van koortstherapie, waarbij hij mensen malaria zou geven, en sommigen beter werden.. als ze niet eerst stierven aan malaria tenminste.

Waardoor kan koorts de hersenfunctie verbeteren?

Als we dat kunnen uitvinden, kunnen we het misschien toepassen zonder mensen te doden. OK, maar eerst, laten we bevestigen dat het fenomeen echt is. Ja, de spoedige gedragsveranderingen gemeld tijdens koorts bij autisten suggereren dat de neurale netwerken in autisme nog steeds intact kunnen zijn, enkel niet functioneel, en begrip van de redenen voor verbetering tijdens koorts kan inzicht geven over wat er aan de hand is.

Maar, dit hele koorts effect bij autisme was gebaseerd op case-study onderzoeken en anekdotes, tot… dit onderzoek.

Gezien de potentiële gevolgen voor behandelmogelijkheden, begonnen ze een formeel onderzoek van het verschijnsel, en inderdaad, autistische kinderen werden beter wanneer ze koorts kregen, waardoor officieel was vastgelegd dat het fenomeen echt is.

Wat als we autistische kinderen plaatsen in een sauna?

Oké, dus op volle snelheid vooruit; Laten we het uitzoeken. Wat maakt het uit hoe het werkt? Ik bedoel, je kunt kinderen geen malaria geven, maar waarom zet je ze niet gewoon in een sauna of bubbelbad?

Omdat het niet werkt. In een sauna of bubbelbad, wordt de huid warmer, maar je hersenen blijven vrijwel op dezelfde temperatuur. Je hersenen hebben een speciaal koelmechanisme; ongeacht welke temperatuur het buiten is, je hersenen blijven binnen op vrijwel dezelfde temperatuur.

Dat is voordelig; zo kan je in een ijshoorntje bijten zonder letterlijk je hersenen te bevriezen. Maar, als je koorts krijgt, wordt je interne thermostaat hoger gezet om infectie te bestrijden, en dan is er wel een toename in temperatuur van het hersenweefsel.

Nu moeten je met hersenen wel voorzichtig zijn om zichzelf niet dood te koken; dus daarom laat het heat shock proteïnen vrij. Naarmate je hersenen de temperatuur verhogen om je koorts te geven, laat het deze heat shock proteïnen vrij om eiwitschade te voorkomen en repareren.

Bij hogere temperaturen kunnen proteïnen gaan ontwarren, wat denaturatie wordt genoemd. Dat is wat er gebeurt als je eiwitten kookt. De proteïnen denatureren. Dat is niet wat je in je hoofd wil laten gebeuren.

OK, maar wat heeft dit te maken met autisme?

Nou, één van de oorzaken van autisme kan de ontregeling zijn van de synaptische werking, wat betekent dat de ontregeling van de signaalwegen tussen zenuwen in de hersenen een sleutelrol kan spelen in de oorzaak van stoornissen in het autisme spectrum. Nou, raad eens wat die heat shock protein doen? Ze beschermen en onderhouden synaptische werking. OK.

Dus is er een manier om heat shock reactie te activeren zonder hoge koorts door infectie te krijgen?

Zoals verwacht, zijn farmaceutische bedrijven nu erg geïnteresseerd in het ontdekken en ontwikkelen van farmacologische stoffen in staat om de heat shock reactie te activeren, maar ze werden verslagen door broccoli. Sulforafaan, het werkzame bestanddeel in kruisvruchten, groenten van de koolfamilie zoals broccoli en boerenkool activeren de heat shock reactie: geen malaria nodig.

Dus, theoretisch, kan sulforafaan geven aan mensen met autisten in de vorm van broccoli, of broccolikiemen, hetzelfde soort voordeel geven als dat veroorzaakt door hoge koorts. Op dit moment zou je een grap kunnen verwachten over de broccoli-industrie, en hoe er nooit in zulk onderzoek geïnvesteerd zou worden, wat klopte, tot … NU!

Kijk, er zijn familiestichtingen, non-profit stichtingen die ervoor willen zorgen dat mensen met autisme genezen, of de bedrijfsprijzen nou beter worden of niet. We zullen er in een volgend artikel achterkomen wat er is gebeurd.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!