Vis-, zeehond-, en lijnzaadolie verminderen gewrichtspijn. Dus het lijkt erop dat we een keuze kunnen maken. We kunnen een zeehond doodmaken en vermalen, we kunnen vissen doodmaken en vermalen, of we kunnen lijnzaad doodmaken en vermalen.

Tegelijkertijd vergroot het eten van zelfs een kleine hoeveelheid vlees de kans om artrose te ontwikkelen enorm. Zelfs als je slechts 1 keer per week vlees eet, loop je de kans artritis te ontwikkelen. Mijn patiënten vertellen mij dingen als dat ze maar X sigaretten roken. En mijn antwoord is altijd dat elke hoeveelheid te veel is. Deze resultaten suggereren dat hetzelfde geldt voor vlees. Dus laten we plantaardige met dierlijke hamburgers vergelijken. Zelfde portiegrootte, maar de doodgemaakte hamburger bevat 25% meer calorieën, 300% meer vet, 500% meer verzadigd vet, en uiteraard oneindig veel meer cholesterol. Daarnaast kan deze artritis veroorzaken.

nutritionfacts

Nutritionfacts is een non-profitorganisatie die gratis dagelijkse wetenschappelijke updates geeft over de laatste nutritionele studies op een korte, verstaanbare wijze over meer dan duizend onderwerpen.

Dr. Michael Greger bracht een boek uit: ‘Hoe overleef je?’. Het werd meteen een New York Times bestseller. Het beschrijft hoe voeding, wetenschappelijk bewezen, ziekte kan voorkomen en genezen. Alle opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel!

Klik op het boek voor meer info.